Főoldal - PCLap.hu: Használt PC, használt számítógép alkatrész üzlet és használt pc webshop

Hardver felvásárlás - használt számítógép, PC / új és használt PC alkatrész vásárlása cégektők és magánszemélyektől!


Céges SELEJTEZÉSEKET is vállalunk, visszamaradt nagyker és kisker komplett árukészletek felvásárlásában is szívesen részt veszünk! E-mail me: info@pclap.hu

 
Ha magánszemélyként adnál el nekünk kis, vagy akár nagy tételben alkatrészt, annak sincs semmi akadálya! Csak fusd át a lenti néhány sort, mielőtt jelentkezel nálunk!

>>> ! ! ! CSAK IRÁNYÁRRAL ELLÁTOTT AJÁNLATRA VÁLASZOLUNK ! ! ! <<<

Fontos!!! Olvasd el, hogy ne húzzuk egymás idejét:

A felvásárlás feltételei:

 • Ajánlatokat a már ismert info@pclap.hu címre várunk. Erre az esetre ne a telefonos elérhetőséget használd, mert nem mindig felvásárlásban kompetens kolléga van a boltban. Ha mégis, úgyis azt fogja mondani, hogy írj mailben egy részletes listát, mert utána kell néznünk, megéri-e nekünk élni az ajánlatoddal.
 • Irányárat ne felejts el írni! Ahogy mi is minden eladó cucc alá odavéssük az árát, elvárjuk, ha számunkra felajánlanak valamit megvételre, írjanak mellé árat.
 • Az eladási ár nem függvénye a vételi árnak, és ez fordítva is igaz. (Értsd: ne úgy adj ajánlatot, hogy levonsz x%-ot, vagy y Ft-ot az eladási árból)
 • Az ajánlatodra írt leveleink teljes egészében üzleti titoknak minősülnek, így a Ptk. 81. § (2) bekezdése értelmében TILOS az ajánlatot nyilvánosságra hozni, beleértve az internetes fórumokon, közösségi oldalakon és a PCLap.hu saját fórumán történő megjelentetést. Továbbá tilos ezen e-mailben szereplő információkat harmadik személy - különösen a PCLap.hu más ügyfelei vagy partnerei - tudomására hozni.
 • A felajánlott hardvert III. kerületi üzletünkben tudjuk átvenni. De ha valamiből nagyon sok van, és nagyon olcsón adod, vagy ingyen kell elvinni, akkor előzetes megbeszélés alapján házhoz megyünk. 
 • Minden alkatrészt tesztelünk kifizetés előtt. Ez 1-2 alkatrész esetén - ha van szabad kapacitásunk - általában a helyszínen megvárható. Sok hardver vagy komplett gép esetén viszont előfordulhat, hogy csak több napon belül készül el a teszt. Erre kérdezz rá, és megmondjuk, hogy mi a várható tesztelési határidő :)
 • A fizetési mód KP. Készpénz. Nem banki átutalás, nem postai utánvét. Nem foglalkozunk sem zálogba vétellel, sem bizományos értékesítéssel. Beszámítással viszont foglalkozunk: azaz ha nálunk vásárolsz, és egy időben eladsz is nekünk, akkor az általad eladott cucc árával csökkentheted a vételárat. Sőt, levásárlás esetén mindenképpen többet ér az alkatrészed, mint KP-s felvásárlásnál. Természetesen beszámításnál is él az összes többi feltétel, azaz csak akkor vesszük át, ha várhatóan el tudjuk adni, és a teszt is szükséges.
 • Miután elkészültünk a teszttel, felhívunk az általad megadott telefonszámon. Természetesen, ha nem vagy napközben telefon közelben, kérhetsz e-mailes értesítést is, vagy akár Te is telefonálhatsz, azonban vedd figyelembe, hogy hívásod és az adatlapod kikeresése lassítja az aktuális munkafolyamatot, így a teszt elkészültét is.
 • A leadott alkatrészekről kiállítunk egy vételi jegyet, ehhez szükséges, hogy hozd Magaddal a személyi igazolványodat. Ezért kizáró tényező a postán történő beszámítás, ugyanis ez esetben nem tudnánk előzetesen tesztelni, és vételi jegyet kiállítani...
 • Csak akkor írj, ha nem félsz az elutasítástól és a "jelenleg nem tartunk igényt a felkínált alkatrészekre" vagy "nem tudjuk a megadott áron megvásárolni a felajánlott pc-t"  szövegek nem gázolnak bele a lelki világodba :) És ha nem kezdesz monológokat írni, hogy miért kell nekünk az alkatrészedet megvennünk, meg hogy szerinted mi mennyit ér :) Heti több száz ajánlatot kapunk, mindegyikkel nem tudunk, és nem is szeretnénk élni. Szelektálunk, és csak a jó ajánlatokra vadászunk. Szívesen vásárolunk, de nem kötelező nekünk eladnod - ha nem tudunk megegyezni, lépj tovább.
 • Mivel nekünk is megvannak a megszokott beszállítóink ( akik hosszú garanciával, utólagos fizetéssel és számlával értékesítenek ) így nyilván akkor éri meg megvásárolnunk az általad felkínált cuccot, ha az ár lényegesen beszállítói ár alatt van.
 • Az ajánlatokra 3 munkanapon belül igyekszünk válaszolni. Ha ennyi időn belül nem kapsz választ, küldj egy újabb mailt, hogy válaszoljunk sebesebben :)

Megint ismétlem magam, és utálom, hogy ennyire szájbarágósan kell fogalmaznom, de a többséggel ellentétben sajnos vannak, akik nem értelmezik helyesen a fenti pontokat - amennyiben úgy érzed, hogy közéjük tartozol, vagy csak kíváncsi vagy néhány példára és sztorira, görgess a lap legaljára...

 

Főként ezeket az alkatrészeket keressük:

- Laptop (notebook, netbook) - bármilyen, 2-5 év között, leginkább működő darabok

- Intel Core I5, Intel Core I7, esetleg Core2Quad
- Intel alaplap - bármilyen, de főleg az elmult par evbol
- 1 GB DDR1 RAM
- 2-4 GB DDR2, 4-8 GB DDR3 RAM
- 500 GB vagy nagyobb sATA vinyó
- 250 GB vagy nagyobb 2.5" notebook HDD
- AGP min. 1 GB videokártya
- PCI-E min. 2 GB videokártya
 

Ha másod van, akkor is írhatsz ajánlatot, de kevesebb az esélye, hogy pozitív elbírálásban részesül...


 

Ez az a rész, ahol kifejtem a felvásárlással kapcsolatos pontok egy részét, és konkrét példákat is írok, amelyekkel szembesültünk pályafutásunk során...

VIGYÁZAT!!! SZÁJBARÁGÓS!!! NAGYON!!!

- Több ízben jönnek be hozzánk 15+ éves, a 486-os korszakban is gyengének számító alkatrészekkel, mondván, biztosan tudunk kezdeni vele valamit, vagy alkatrésznek jó lesz. Hát nem lesz jó. Kérlek, ilyeneket ne hozzatok... Természetesen - erre van is valamilyen jogszabály - ha veszel nálunk egy új gépet, akkor egy régi darabot ( veszélyes hulladéknak számít: hibás, vagy túl régi ahhoz, hogy használható legyen... ) kötelesek vagyunk ingyenesen átvenni.

- Sztori: Jön be az ügyfél egy remek kis alaplappal. A megadott ár jónak tűnt, elkezdtük szemrevételezni a lapot, és hamar találtunk rajta egy nem túl bíztató égési sérülést. "De hát ez nálam működött" - mondja az ügyfél. "Még ha valóban működik, akkor sem szeretnénk, ha leendő vásárlónk gépében egy ilyen sérült alaplap teljesítene szolgálatot, nem gondolja? :)" - válaszolunk. "De csak meg tudjátok javítani..." - kérdés helyett megállapításként hangzik ez el ügyfelünktől. "Ön szerint megérné a munkát és a kockázatot? Egyébként nem javítunk alkatrészt."

- Ha sok PC cuccod van nagyon jó áron, akkor esetleg, előzetes egyeztetés után el is mennénk érte. Ebbe a kategóriába tartozik az, ha pl. a céged leselejtez 50 db működő használt számítógépet, vagy külföldről hoztál 100 db HDD-t, és értékesítenéd, stb...  Ha azonban a raktárból vagy a padlásról előkerül egy doboz olyan cuccokkal, amik már 5 éve nem láttak fényt, és azt sem tudod, hogy mi fán teremnek, ez esetben ne keress minket azzal, hogy "el kellene jönni és meg kellene nézni", mert a bizonytalanra sajnos nem tudunk egy utat megszervezni. Hozd be a boltba, írj egy mailt a hardverek listájával, vagy legalább pár fényképet küldj, hogy konkrétan lássuk, miről van szó.

- Sztori: Egy HDD-ket rendszeresen értékesítő ügyfelünk jön be egy használt vinyóval, rögtön nyomjuk is a tesztet, és hamar kiderül, hogy sajnos néhány rossz szektor van a HDD-n. Visszaadjuk, ez így nem jó. "De hát használtam...de hát most is megy, látom!" - ügyfél. "Értjük, hogy használtad, de sajnos ez nem tökéletes. Csak hibátlan alkatrészeket vásárolunk. Lehet, hogy még évekig semmi problémád nem lesz vele, de simán előfordulhat az is, hogy elkezdenek terjedni rajta a rossz szektorok, és ez adatvesztést okozhat. Mindent nagyon szívesen átveszünk Tőled továbbra is, ami hibátlan, de azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy a leendő vásárlóink ilyen winchestert kapjanak a pénzükért!" - válaszolunk. "Értem. Mondjuk, ezt a vinyót igazából nem is én használtam..."  :)

- Gyakran történik az, hogy viszonylag új ( néhány hónapot használt ) alkatrészeket szeretnének értékesíteni, és irányárnak a jelenlegi bolti nettó árat, vagy ami még rosszabb, az eredeti vételár körüli árat jelölnek meg. Sajnos ez így nem játszik. Nagyon nem. Nagyon nagyon nem. Hiszen gondolj bele: bármelyik számtech üzlet a bolti (kiskereskedelmi) nettó ár alatt, nagyker áron be tudja szerezni a szóban forgó pc alkatrészeket, újonnan, teljes garanciával, és - ha jóban van az adott nagykerrel - még utólag is tud fizetni. Tehát magánszemélytől a már használt hardvert csak lényegesen szerényebb áron tudja felvásárolni bármelyik üzlet. És persze mi is. Hirdesd meg aprón, úgy magasabb bevételt remélhetsz. Ja, hogy nem szeretnél várni és érdeklődőkkel alkudozni? Hát valamit valamiért!

- Néhány gondolat az eladási / vételi árkülönbségről, hogy tisztán láss. Az eladási ár nem a vételi ár függvénye. Azaz, ha valamit eladásra kínálsz, ne a mi árainkból indulj ki. Az eladási árainkat ne oszd el, ne szorozd meg, ne vonj ki belőlük X-et és ne vonj belőlük gyököt, feltételezve, hogy ez így nekünk biztosan megéri. Egyszerűen írd oda, mekkora az az összeg, amennyiért megválnál az adott hardvertől, erre mi válaszolunk, mely alapvetően 3 féle lehet... na jó, legyen inkább 4:

1.) Köszönjük, egyáltalán nem érdekel
2.) Érdekel, az általad megadott áron
3.) Érdekel, de az általad megadottaknál szerényebb áron
4.) Most nem érdekel

Na most nagyon durva "szájbarágás" következik, ezt figyeld :) > > > Amennyiben a 2. pont teljesül, ez esetben szabad az út, hozd be az számítógépet vagy pc alkatrészeket, teszteljük, és fizetjük, ez tiszta sor.
Azonban, ha az 1., a 3., vagy a 4. pontot adjuk válaszul, akkor az azért van, mert nekünk abban a pillanatban, annyiért nem éri meg megvásárolni a felajánlott PC cuccot. Tehát kérjük, NE erőszakoskodj, ne kezdj el minket rábeszélni, hogy vegyük meg, mert nekünk nem éri meg, tehát nem fogjuk. Szépen kérünk, ne oktass ki minket, ne számolgasd a hasznunkat, és ne írogass háborogva, hogy drágábban is el tudod adni. Ha el tudod adni drágábban, rajta! Ez esetben teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy miért nem vesszük meg, nem igaz? :) Ha kevesled az árat, amit adnánk, akkor tartsd meg a PC cuccodat tartalékba, használd, vagy hirdesd meg aprón, úgy magasabb összeget is kaphatsz érte, de ez utóbbi esetben számítanod kell arra, hogy várhatóan lassabban realizálhatsz belőle bevételt, és Rád hárul az érdeklődők kezelésének és az eladásnak a gondja.

Mielőtt számolgatnád, hogy mely termék eladásán mennyi a hasznunk, gondold meg, hogy a Tőled átvett számítógép vagy PC alkatrész eladása után nagyon sokat kell adóznunk, minden pc cuccot gondosan tesztelünk, fényképezünk, feltöltünk a webshopba, ami munkaidő, fizetjük a bolt rezsijét, reklámozunk keményen, ami pénz is és munkaidő is, és persze hosszú garanciát vállalunk, ami azt jelenti, hogy ha 6 hónapon belül visszahoznak bármit, azt bebukjuk... Időnként kedvezményeket, akciókat hirdetünk. És persze folyamatosan fejlesztünk, újítunk ( lásd webshop, bankkártyás fizetés, stb ). Postázás, szállítás esetén a csomagolás és csomagolóanyag költségét átvállaljuk, elszállítjuk a postára a csomagokat. Továbbá az át nem vett, vagy esetlegesen visszaküldött termékek postaköltségét bukjuk. Emellett nem tértem ki az olyan költségekre, mint pl. a garancia és átvételi jegy nyomtatásához felhasznált papírra és festékre, számlatömbökre, ezek éves szinten szintén elég komoly összeget képviselnek... És persze olyan is van, hogy valami veszít az értékéből, valamit pedig nem tudunk eladni. Ha mindenképpen számolgatni akarsz, inkább ezen agyalj, vagy próbálj hatékonyabban működő rendszert kitalálni, és nyiss egy boltot.

 

Kosár


A kosarad ÜRES
© PCLap.hu - Használt számítógép, használt PC alkatrész üzlet és webshop - 1034. Budapest, Pacsirtamező utca 34.
PCLap.hu - Egyet fizet, kettőt fizet :)